Üniversite-Şehir İş Birliğinde, “Bak-Gör-Çek” Kısa Film Proje Yarışması Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ile Balıkesir Kent Konseyinin ortaklaşa düzenlendiği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen “Bak-Gör-Çek” başlıklı kısa film proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Proje kapsamında; Balıkesir Üniversitesi Resim, Baskı Sanatları, Grafik Sanatlar ve Mimarlık bölümleri lisans ve lisansüstü öğrencileri, 2022 Eylül-Aralık tarihleri arasında alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen çalıştay, seminer ve atölye çalışmaları kapsamında “Balıkesir kent algısı” üzerine ürettikleri kurmaca filmlerle ile yarıştı.

Balıkesir’i öğrencilerin gözünden görmek, deneyimlemek, ürettikleri filmler ile kendilerini ifade etmelerine olanak vererek yaratıcı düşünme konusunda motive etmek, takım çalışmasını özendirmek ve öğrencilerin iç dünyalarına kulak vermek amacıyla gerçekleştirilen proje sonunda, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonunda film gösterimleri ve ödül töreni gerçekleştirildi. Film gösterim programı ve ödül törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, dereceye giren film sahiplerine ödüllerinin; projede görev alan kurul üyelerine de teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü