Balıkesir Üniversitesinde “Afetlerde Acil Yardım Sempozyumu” Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) iş birliğiyle, “Afetlerde Acil Yardım Sempozyumu” düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda düzenlenen sempozyumun açılış programına; BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Genel Sekreter Yemliha Yanar, sağlık kurumları yöneticileri ve sağlık çalışanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış konuşmalarını, BAÜN İvrindi SHMYO Müdürü Doç. Dr. Pelin Palas Karaca ve BAÜN Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mine İslimye Taşkın yaptı.

Sempozyumun açılış programında konuşan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da afetlerde kapsamlı ve hayati bir öneme sahip acil yardımın önemine dikkat çekti. Rektör Oğurlu sempozyumun; öğrenciler, akademisyenler ve alanda çalışanlar için verimli geçmesi temennilerini paylaşırken, etkinliğe katkı sunan kurum ve kuruluşlar ile organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Sempozyum; açılış programının ardından gerçekleştirilen “Afetlerde Yönetim ve Organizasyon”, “Afetlerde Acil Tıp” ve “Afetlerde Tıbbi Hizmetler” konu başlıklarında gerçekleştirilen oturumlar ve sunumlar ile tamamlandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü