Balıkesir Üniversitesinde “Dünya Hemşireler Haftası” Etkinliği

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve BAÜN Hastanesi iş birliğinde, 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. BAÜN Hastanesi Şehit Deniz Göçkün Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli, BAÜN Hastanesi personeli ile öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda BAÜN Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Mehmet Çakar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Ergün ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Gülcü Bulmuş birer konuşma gerçekleştirerek, hemşirelik mesleği ve programla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt da insan sağlığı için önemli bir görevi ifa eden hemşirelik mesleğinin kutsallığına değindiği konuşmasında, fedakar çalışmalarından dolayı tüm hemşirelere ve onları yetiştiren eğitimcilere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından ICN Teması “Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz” adlı konferansla devam eden etkinlik, “Afet Döneminde Hemşirelik: Deprem” başlıklı panel ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü