Birimimiz Tarafından Yürütülen Proje ve Hizmetler

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)

Birimimiz; Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) daha hızlı adapte olunabilmesi için yazılım ve danışmanlık desteği sağlamaktadır. Sistem akademik personel ve öğrenciler arasında elektronik bir köprü görevi görmektedir. Bu sistem sayesinde öğrenciler devam durumlarını ve sınav notlarını sistemden rahatlıkla görebilmekte ayrıca kayıt haftalarında ders seçme işlemlerini web üzerinden yapabilmektedirler. Bunun yanında öğrenci belgesi, transkript gibi birçok rapor da sistem üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir.

Eğitim Bilgi Sistemi (EBS)

Birimimizin; üniversite personeline danışmanlık yaptığı bir sistem de Eğitim Bilgi Sistemi (EBS)’dir. EBS üniversitemizin ‘Bologna Süreci’ni tamamlamasının en önemli adımlarından biridir. EBS web sitesi sayesinde üniversitemizdeki bütün programların amacı, programlarda okutulan dersler, ders içerikleri, web adresi üzerinden ulaşılabilir hale gelmiştir. Ayrıca ilgili programdaki akademik personeller de EBS sayfasından kolayca listelenebilmektedir. EBS sistemi OBS sistemi ile senkron şekilde çalışır. Üniversitemizdeki akademik personel OBS kişisel hesaplarından koordinatörlüklerini yaptıkları derslerin içeriklerini değiştirebilirler. Yapılan tüm değişiklikler anında EBS web sayfasında da güncellenmektedir.

Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Çağış Kampüsü Bigadiç Yolu 17.km

0 (266) 612 14 00 / 101212
ogrenci_otomasyon@balikesir.edu.tr baum@balikesir.edu.tr