GMKA Projesi

Balıkesir Üniversitesi, Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan "Balıkesir Biyoçeşitliliğinin Korunması ve Eğitimi Parkı" projesi tamamlandı. Projede, Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülendam Tümen, FEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Yrd. Doç. Dr. Dilek Türker Çakır ve emekli milli parkçı Nejdet Arslan görev aldı. Ayrıca projede Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi de iş ortağı olarak yer aldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan alınan destekle Botanik bahçesinin master planı ortaya çıkmış oldu. Botanik bahçesi için ilk adım olan bu proje sonraki adımlar için can suyu olacak. Botanik bahçesi şimdi DPT projesi olarak hazırlanıyor. Yapılacak botanik bahçesinde iki gölet, yedi köprü, amfi tiyatro, kafeterya, rekreasyon alanları, kütüphane, yönetim binası doğa okulu, herbaryum, seralar yer alıyor. Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesi ile; bölgenin biyoçeşitliliğini korunmayı, doğa sevgisini ve çevre duyarlılığını araştırmayı, dinlenmeyi hedeflemektedir.

Balıkesir Üniversitesi, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası, Çağış Kampusu 10145-BALIKESİR