Program Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, son zamanlarda oldukça hızlı gelişen bir mühendislik dalıdır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği son zamanlarda, iletişim, mobil telefon sektörü, bilgisayar yazılımı ve donanımı, biyomedikal sistemler, mikrobilgisayarlar, görüntü ve ses işleme sistemleri, enerji üretim ve dağıtımı, güç elektroniği gibi konuların ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Öğrencilerimizin bazıları yukarıda bahsedilen sektörlerde çalışma imkanına sahip olduklarından dolayı, bölümümüz bu çalışmaları, gerçekleştirecek yüksek nitelikli elemanlar yetiştirmekte ve bu konudaki eksikler giderilmek için bölüm planları bu amaçla sürekli olarak güncellenmektedir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2006-2007 eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim ve öğretime başlamış olup, doktora programının YÖK tarafından onaylanmasının ardından 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ise bölümde doktora programı da yürütülecektir. Eğitim dili Türkçe olan bölümümüzde 3 Profesör, 3 Doçent, 9 Dr. Öğretim Üyesi, 35. maddeye göre lisansüstü çalışmalar yapmak üzere görevlendirilmiş 2 ve bölümde 4 olmak üzere toplam 6 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü Mühendislik Fakültesi

0 (266) 612 11 94 / 5604