ÇAĞRI METNİ

3-4 Mayıs 2024

ÇAĞRI METNİ

Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler Uluslararası Sempozyumu, Balıkesir (Devlet) Üniversitesi ev sahipliğinde 2023 yılında düzenlenmiş olup 2024 yılında ikincisini düzenlemek üzere sempozyum hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, Balıkesir (Devlet) Üniversitesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi destekleriyle, L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile işbirliği içerisinde, 3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yüz yüze ve çevrimiçi olarak düzenlenecek olan “Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler - II Uluslararası Sempozyumu”nda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

“Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler - II Uluslararası Sempozyumu”; fikri ve sınai mülkiyet alanındaki güncel gelişmeler, problemler ve çözüm yolları teması ile yeni önerilere ilişkin bilimsel bir tartışma platformu sunmayı ve bilgi paylaşımını amaçlamaktadır. Sempozyum, Fikri Mülkiyet Hukuku alanında derin uzmanlığa sahip akademisyenlere, yargı mensuplarına ve akademi dışındaki sektörleri temsil eden katılımcılara açıktır. Sempozyum dili Türkçe olmakla birlikte; İngilizce bildirilerin sunumuna açıktır.

Sempozyum için bildiri özeti gönderimi 8 Mart 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Sempozyumda bildiri sunmak isteyen katılımcıların baunfikrimulkiyet2024.balikesir.edu.tr adresinde yer alan formu doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru formunda bildirinin başlığı, metodolojisi, temel fikri ve sonuçlarını içeren bildiri dilinde ve İngilizce olarak hazırlanan kısa özet (yaklaşık 500 kelime) ve beş anahtar kelimenin yanı sıra, katılımcının ad ve soyadı, unvanı, kurumu ile iletişim bilgileri ve ORCID kodunun yer alması gerekmektedir.

Makale gönderimi, sempozyuma ilişkin sorularınız, görüşleriniz ve önerileriniz için baunfikrimulkiyet2024@balikesir.edu.tr e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Not: Sempozyuma yüz yüze katılım halinde şehir dışı ulaşım masrafları katılımcılar tarafından karşılanacaktır. Bildiri Sahipleri, Düzenleme Komitesi, Bilim Kurulu Üyeleri için konaklama, yemek, şehir içi ulaşım ve kültür gezisi masrafları Balıkesir Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Yüz yüze katılım talep edenlerin, aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığıyla irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

E-posta adresi: hukuk.fakultesi@balikesir.edu.tr

Telefon: 0 266 612 11 20 (Dahili: 111186)

Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, Paşaköy Mah./ALTEYLÜL/BALIKESİR