Hakkımızda

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde örgün eğitim verilmektedir. Ayrıca Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı bünyesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı itibariyle Tezli Yüksek Lisans ve 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı itibariyle Doktora düzeyinde öğrenci kabul edilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı bünyesinde ayrıca 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi açılmış olup programa henüz öğrenci kaydı alınmamıştır.

Birimimizde eğitimler kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları disiplininin bir uygulama alanı olarak ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılama kapasitesine ve donanımsal yeterliliklere sahip 3 adet uygulama mutfağı, malzeme ve soğuk hava depoları ile bulaşıkhaneyi içeren bir uygulama katı, öğrenci ve öğretim elemanlarının kullanımına sunulmuştur. Ayrıca Turizm Fakültesi bünyesinde tüm birimlerin kullanımına sunulan bilgisayar laboratuvarları, kütüphane ve derslikler de eğitim öğretim kalitesini desteklemektedir.

Farklı düzeylerdeki programlardan mezun olan öğrencilerimiz hem sektörde yer alan alanında öncü işletmelerde mesleki bilgi düzeylerini artırarak kariyer basamaklarını tırmanmakta hem de akademik düzeyde bilgi birikimlerini artırarak akademik kariyer yolunda ilerleme imkânlarına sahip olmaktadır. Türkiye’nin öncü turizm eğitim kurumlarından biri olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunlarının turizmin her alanında olduğu gibi yiyecek-içecek sektöründe de yönetici ve işletmeci düzeyinde yer alıyor oluşu, mezuniyet sonrası istihdam hususunda mezunlarımıza ayrıca önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Vizyon

Öğrencilerimizi uluslararası standartlarda yetiştirmek ve mesleki bilgi birikimlerini en üst düzeye çıkarmak için Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ortaya çıkan ve çıkma potansiyeline sahip yöntem, teknik, malzeme, akım ve eğilimler ve uygulamaları gerek ders içi planlamalar gerekse de ders dışı etkinliklere dahil ederek eğitimde kalitenin sürdürülebilirliğini sağlamak.

Misyon

Sahip olduğumuz donanımlı ve deneyimli akademik personel ve üstyapı unsurlarıyla uluslararası standartlarda eğitim veren bölümümüz, ulusal hedefler dahilinde mesleki ve akademik bilgisi yüksek mezunlar yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken içinde bulunulan bölgeye hizmet etmeyi hedefler.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Çağış Kampüsü / BALIKESİR

0 (266) 612 13 40