Laboratuvar Hayvanlarında Deneysel Çalışma

ARAŞTIRMA AMAÇLI LABORATUVAR HAYVANLARINDA DENEYSEL ÇALIŞMA

( Fare, Tavşan, Sıçan, Kobay )

Araştırma amaçlı laboratuvar hayvanlarında çalışma başvurusunun değerlendirmeye alınabilmesi için çalışma yerinin Tarım ve Orman Bakanlığınca "DENEYSEL VE DİĞER BİLİMSEL AMAÇLAR İÇİN KULLANILAN HAYVANLARIN REFAH VE KORUNMASINA DAİR YÖNETMELİK’ kapsamında ruhsatlandırılmış, hayvanların deneysel çalışma, bakım ve tedavilerinin yapılabileceği bir kuruluş (Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi veya bu birimin deney ünitesi) olması gerekmektedir.

-HADYEK BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ! ( TIKLAYINIZ ! Açılan Belgeyi Okuduktan Sonra  Başvuru Aşamasına Geçiniz)

Araştırma Amaçlı Laboratuvar Hayvanlarında Çalışma Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1.    Balıkesir Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkanlığına hitaben yazılmış BAŞVURU DİLEKÇESİ (1 Adet- Islak İmzalı ELDEN TESLİM ve DİJİTAL ORTAMDA WORD BELGESİ )

2.    HADYEK BAŞVURU FORMU  (Tüm sayfaları proje yürütücüsü tarafından paraflanmalıdır.) (1 Adet- Islak İmzalı ELDEN TESLİM ve DİJİTAL ORTAMDA WORD BELGESİ)

3.    Projenin amacına ve temel oluşturan konusuna ilişkin en az 3 adet literatür. (DİJİTAL ORTAMDA PDF BELGESİ)

4.    Sorumlu Yürütücü özgeçmişi. (1 Adet -DİJİTAL ORTAMDA PDF BELGESİ)

5.    Canlı hayvan üzerinde girişim yapacak ve başvuru formunda belirtilmiş araştırmacının/ların Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası/ları. (DİJİTAL ORTAMDA PDF BELGESİ)

6.    BAŞVURU DOSYASI KONTROL LİSTESİ (Proje yürütücüsü tarafından imzalanmış). (1 Adet- Islak İmzalı-ELDEN TESLİM )

ÖNEMLİ:Etik Kuruldan onay alan tüm çalışmalarda, Proje Yürütücüsü her 6 ayın sonunda, PROJE DURUM RAPORU’nu; proje sonlandıktan sonraki 3 ay içinde PROJE SONUÇ RAPORU’nu hazırlayarak etik kurul sekretaryasına teslim etmelidir.

Eğer sahipli klinik hayvanlarında çalışma yürütülüyorsa Sahipli onam formlarının imzalı nüshalarının taranmış halleri de bu raporlar ile birlikte teslim edilmelidir.

ETİK KURUL ONAYINI ALMIŞ PROJELER İÇİN GEREKLİ FORMLAR

1-PROJE DEĞİŞİKLİK TALEP FORMU

2-PROJE DURUM RAPORU

3-PROJE SONUÇ RAPORU