Dekanın Mesajı

Değerli öğrenciler;

Oldukça zorlu bir süreci başarı ile tamamlayarak Fakültemizi tercih ettiğiniz için can-ı gönülden kutluyorum. Eğitim yaşamınızdaki başarılarla buralara geldiniz. Bunun için kendinizle gurur duymanız gerekiyor. Balıkesir Üniversitesine gelerek hayatınızda yepyeni ve büyük bir değişim ve dönüşümü başlattınız. Eğitim göreceğiniz Fakültemiz ve Üniversitemiz sizleri güçlü bir geleceğe hazırlamak için pek çok imkân ve fırsatlar sunmaktadır.  Bilinçli ve duyarlı bireyler olarak bu imkân ve fırsatları değerlendirmeniz ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Kariyer planlarınızı şimdiden akılcı bir temele dayanarak yaptığınızda mezun olduğunuz zaman başarılı bir geleceğin kapılarını açmış olacaksınız. Bu süreçte bizlerin amacı;  hayallerinizi gerçekleştirirken yararlanacağınız temel bilgi ve becerileri en iyi şekilde sunmak ve hem kendi hayatınızı hem de toplum hayatını pozitif yönde etkilemenize katkı sağlamaktır. En önemli hedefimiz; bilgiye ulaşmayı bilen, sorunlara aktif ve etkili çözümler üreten, çalışma disiplinine ve iş ahlakına sahip bireyler yetiştirmektir. Sizlerin yeniliğe açık, genç ve dinamik zihinlerinize güvenimiz sonsuzdur. Mezunlarımızın başarıları ise doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesidir.

Balıkesir Üniversitesi  modern altyapı, güncel ve yenilikçi programlar, dinamik kadro ve girişimci anlayışı ile içinde bulunduğu yüzyıla hitap eden tercih edilen bir üniversitedir. Geniş bir yelpazede uzmanlıkları olan öğretim elemanlarını bünyesinde bulunduran Fakültemiz, sahip olduğu güçlü araştırma kapasitesi ile içinde bulunduğu kente, ülkeye ve genel olarak insanlığa farklı alanlarda katkı yapmayı da amaçlamaktadır.

Fakültemiz sosyal medya hesaplarında aktif bir şekilde yer alarak öğrencilerini güncel akademik ve idari haberlerle bilgilendirmektedir. Fakültemiz ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerini bu faaliyetlerde etkin şekilde  rol almaları ve kendilerini geliştirmeleri için desteklemektedir.

Geleceğimizin mimarı olan gençler Fakültemize hoş geldiniz. Sizlerle şimdi daha güçlü, daha umutluyuz…

Dekan

iibfogrenci@balikesir.edu.tr