ÜSD İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

ÜSD özet dokumanı için tıklayınız.

ÜSD ders seçme süreci nasıl olacaktır?

Derse kayıt öğrencinin OBS üzerinde, açılan ÜSD havuzundan seçim yapması ve akademik danışmanın onayıyla kesinleşir (Normal ders kayıt süreci gibi.). USD sistemine tabi olan her öğrenci havuzda olan ve açılan tüm dersleri seçebilir.

ÜSD hangi fakülte/yükseokulları kapsamaktadır?

Uygulama lisans programlarını kapsar. Önlisans ve lisansüstü programları uygulama dışındadır. Başka bir ifadeyle, Tıp Fakültesi, Meslek Yüksekokulları ve Enstitüler uygulama dışındadır.

ÜSD sınav tarih ve saatleri nasıl olacaktır?

Her eğitim-öğretim yılında akademik takvimde USD sınavlarına ilişkin tarih ve saatler belirtilecektir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için, ÜSD arasınavı, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı akademik takvime uygun olarak, sınav takviminin son günü yapılır.

*Çarşamba günü verilen derslerin sınavları saat 15:00’da,

*Cuma günü verilen derslerin sınavları saat 17:00’da yapılır.

*ÜSD sınavlarının yapıldığı saatlerde başka hiçbir sınav yapılamaz.

Ders kredi ve AKTS'leri değişkenlik gösterir mi?

Her bir USD 2 yerel kredi teorik ve 3 AKTS iş yüküne sahip olup bu değerler sabittir.

Dersler nerede verilir?

ÜSD, dersi açan birimin sağlayacağı derslik, salon veya diğer fiziki alanlarda verilebilir. ÜSD haftalık ders programlarında Çarşamba ve Cuma günleri 15.15-16.55 saatleri arasında planlanır. İkinci öğretim öğrencileri de örgün eğitim öğrencileri ile aynı dersleri alırlar.