Anestezi Programı

Ülkemizde sağlık hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu doğrultuda amacımız;

Teorik ve uygulamalı bilgiye sahip, mesleği ile ilgili teknik terimleri bilen, hasta haklarını bilen, gözeten ve bunlara uygun davranabilen, ekip çalışmasına uygun, ameliyatlardaki anestezi işlemlerinde hekime yardımcı olacak, ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayacak yardımcı sağlık personeli yetiştirmektedir.

Anestezi ön lisans programını tamamlayacak olan öğrenciler anatomi, fizyoloji, farmakoloji, özel tedavi yöntemleri ve anesteziyoloji gibi meslek derslerini almış nitelikli, profesyonel, çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma, sorun çözme yeteneği gelişmiş, kültürel birikime ve iletişime sahip, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, anestezi teknikerleri olarak, TC ve diğer ülkelerde sağlık alanında topluma kaliteli hizmetler verebilecektir.

Anestezi teknikerine olan ihtiyacın karşılanması açısından önemli bir bölüm olduğu öngörülmektedir. Öğrencilerin nitelikli öğretim üyelerinden ders alabilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca dersleri yürütecek olan öğretim elemanlarımızın eğitim ve alan bilgisi bakımından güçlü olmaları ve açılması düşünülen programla ilgili zengin bir kurum kültürüne sahip olmaları önemli bir avantajdır.

• Bu program için güçlü akademik ve fiziksel alt yapı hazırlanmıştır.
  • Öğrencilere meslekleri ile ilgili yıl içi uygulamalarının yanında yaz stajları da yaptırılmaktadır. Öğrencilere staj yapabilme konusunda geniş olanaklar sağlamak için birçok seçkin sağlık kurumu ile işbirliği anlaşması yapılmıştır.
  • Üniversitemiz kampüs alanında öğrencilerin yararlanabileceği sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri destekleyen birçok kulüp ve tesis bulunmaktadır.
  • SHMYO bünyesinde Anatomi Laboratuvarı, Mesleki Beceri Laboratuvarı (Anesteziyoloji ve reanimasyon), Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin varlığı önemli bir avantajdır.

Öğrencilerimizin çevre ve doğa ile ilgili konularda bilinçlenmesi konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla her yıl ağaç dikme şenliği düzenlenmekte, Sağlık ile ilgili meslek alanlarına ilk adımı atan yeni öğrencilerimize eğitim hayatlarının ilk yılında düzenlenen geleneksel bir törenle beyaz önlük giydirilmektedir.

Her yıl 7 Nisan’da ‘Dünya Sağlık Günü’ nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca her ay ‘Zirvedekilerle Söyleşi’ adlı aktiviteye ise alanında ses getirmiş isimler davet edilerek öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel konulardaki yenilikleri takip etmeleri sağlanmaktadır. Bu tür aktivitelerimiz düzenli olarak devam etmektedir.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  ile fakültelere ya da 4 yıllık yüksekokullara geçiş yapabilmektedir. Geçiş yapan öğrencilerimiz, biri ön lisans diğeri lisans olmak üzere iki diploma sahibi olacaktır.

Öğrencilerimizin geçiş yapabileceği bazı bölümler;

• Acil Yardım ve Afet Yönetimi,
  • Hemşirelik,
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

ANESTEZİ PROGRAMI MEZUNLARININ İŞ İMKANLARI, ÇALIŞMA ALANLARI

Mezunlar, tüm resmi ve özel hastanelerin ameliyathane birimlerinde görev alabilirler. Günümüzde ülkemizde hastanelerin ameliyathane bölümü bulunmaktadır. Bu nedenle hastanelerde eğitilmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda, devlet ve sosyal sigorta hastaneleri, Üniversite hastanelerinde, anestezi teknikerlerine ihtiyaç duyulmakta, ayrıca kamu kurumları dışında özel hastane ve poliklinikler bu program mezunları için ciddi bir istihdam alternatifi oluşturmaktadır.