Genel Bilgiler

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1992 yılında Balıkesir Üniversitesi'nin kurulması üzerine faaliyete geçen Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ilk birimlerinden biridir. 1993 yılında eğitim ve öğretime başlayan bölümümüz ilk mezunlarını 1997 yılında vermiştir.

Bölümümüz Fakültemizin diğer birimleriyle birlikte 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren Çağış Yerleşkesindeki binasına taşınmıştır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılından itibaren bölümümüzün ikinci öğretim programı da açılmış bulunmaktadır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında altı profesör, iki doçent, yedi yardımcı doçent olarak toplam 15 öğretim üyesi ve ikisi doktor olmak üzere üç araştırma görevlisi Bölümümüzde görev yapmaktadır. Bölümümüz, yüksek lisans ve doktora düzeyinde programlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Donanımlı derslikler dışında Bölümün seminer kitaplığı vardır.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz pedagoji sertifikası almak şartıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselere Türk Dili ve Edebiyatı branş öğretmeni olarak atanabilmektedirler.

Fen-Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi 10145 Balikesir

+ 90 266 612 10 00