Gir“İŞ”imcilik

“Bu fikir tutmaz.”
Sizce başarılı ya da yeni çıkış yapmış girişimcilerin kaç tanesi bu cümleyi
duymuştur?Aslında olay cidden kendin inandığın bir işin peşinden koşup,bıkmadan
usanmadan çalışıp,doğru kararlar ile devam etmekte.
Birkaç örnek görelim;

⇛Mühendisleri anonim olarak mülakata alan Interviewing.io

 

Öncelikle mühendislerin/yazılımcıların en iyi şirketlerde çalışmak için yeteneklerini ortaya koyduğu anonim mülakat platformu interviewing.io 3 milyon dolar yatırım alan bir girişim.

 

Interviewing.io, teknik elaman işe alımında özgeçmişlerin değil, teknik yeteneklerin önemine odaklanan bir girişim. Teknik yeteneklerine güvenen adaylar interviewing.io’ya girerek kim olduğunu açık etmeden test mülakatına girebiliyor. İnsan kaynakları yöneticileri yerine işin üretim tarafındaki teknik yöneticiler sürece dahil oluyor ve tam anlamıyla çalışan adaylarının yeteneklerini test etmeye odaklanıyor.

 

Üniversitelerdeki yeteneklerin keşfi için de ayrı bir teklif sunan interviewing.io, herhangi bir sosyo-kültürel özelliğe bakmadan şirketlerin gerçekten yeteneğe odaklanmasına yardımcı oluyor. Zira A4 sayfalarına sıkıştırılan özgeçmişlerin de yeterli olmadığına vurgu yapıyor.

(Yeteneğine güvenen insanlar için gayet işe yarar bir platform.)

⇛GameHub: Bilgisayar oyunlarını tarayıcıdan oynamanızı sağlayan yerli platform

 

GameHub nedir derseniz kısaca yüksek konfigürasyonlu donanım gerektiren oyunları web tarayıcısı üzerinden oynatan bir bulut teknolojisi. Oyunları bilgisayarınıza indirmeden oynamak için sadece Gamehub’a bir üyelik ücreti ödeyerek kaydolmanız yeterli oluyor. Bu sayede oyunlara tek tek para vermekten kurtuluyorsunuz ve bir çok oyunu tarayıcınız üzerinden oynayabiliyorsunuz.(Mantıklı ya da mantıksız olduğu kullanıcıdan – kullanıcıya göre elbette değişir.)

 

GameHub ekibi, bu platformun arkasındaki teknolojiyi de şöyle açıklıyor;” GameHub olarak, GPU ile güçlendirilmiş sanallaştırma olarak adlandırılan sanal masaüstü bilgisayarlarıyla birlikte geliştirdiğimiz yazılımı kullanarak kullanıcılara game streaming yapıyoruz. Nvidia’nın geliştirmiş olduğu bir donanım üzerine kurduğumuz GameHub, Netflix’in oyun versiyonu olarak da adlandırabileceğimiz bir platform.”

 

(Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda 100 bin TL  destek topladılar.Ayrıca profesyonel bir şirket değil üniversite öğrencilerinden çıkan ve gelişen bir girişim.)

⇛Yerli  ve milli Cambly= Engly;

Kısaca bahsetmek gerekirse Renkli Fikirler, İngilizce sözlük geliştirmekle girişimciliğe adım atan Savaş Ateş ve Cem Topuz’un kurucusu olduğu bir şirket.Şirketin en önemli ürünü olan Konuşarak Öğren, kullanıcıların  İngilizce konuşma pratiğini geliştiriyor(online kurs olarak).

Şirketin başka bir ürünü olan ve 2017’de çıkan Engly  ise İngilizce öğreniminizi destekleyen bir uygulama, ilk çıktığında 2 ay içinde 30 binden fazla indirildiğini paylaşıyor. Tanınmışlık açısından şuanki pazarda Cambly’i görsek de Engly de güzel bir rakip ve şuanlık ücretsiz bu da ona artı puan kazandırıyor.

 

 

Gördüğünüz gibi çeşitli pazarlarda aşağı yukarı herkese bir ekmek çıkıyor, yeter ki emek verilmiş çalışılmış olsun. Bir sonraki yeni çıkış yapan girişimcilere sizin de girmeniz dileğiyle…

 

                                                                                                          Aslı Karaçalı

Bilgisayar Mühendisliği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir