Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, HASTAVUK Tesislerine Online Ziyaret Gerçekleştirdi!

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, HASTAVUK Tesislerine Online Ziyaret Gerçekleştirdi!

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri topluluğu (IEEE) üyeleri ile birlikte, online toplantı platformu aracılığı ile Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. fabrikasına dönemin ilk online teknik gezi gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından, Hastavuk firmasında Endüstri Mühendisi olarak görev yapan Tugay Cengiz; Hastavuk firmasının kültürü, stratejileri ve hedefleri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Hastavuk Firması Ekibi, Üniversite Öğrencilerine Bilgi Aktarımı Gerçekleştirdi

Sunumda fabrikalarda kullanılan, Hastavuk firmasına özgü yöntemler, firmanın önem verdiği ve hedeflediği stratejilerden bahsedildi. Sunumun ardından Hastavuk Halkla İlişkiler ve Kurumsal Pazarlama Müdürü Bircan Özkan yayına katılım sağlayıp Hastavuk firmasının tarihçesi ve çalışma hayatı hakkında bilgi aktarımı gerçekleştirdi. Bircan Özkan’ın bilgi aktarımının ardından geziye Beyaz Et Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Bey ve Üretim Kalite Müdürü Benian Derebay Hanım katılım sağladı. Mehmet Bey, mühendis adaylarına bir mühendisin öğrencilik hayatında ve sonrasında nelere önem vermesi gerektiğini ve çalışma hayatında nasıl gelişim sağlayabileceği konusunda konuşmasını gerçekleştirdi. Mehmet Bey’in ardından Kalite Müdürü Benian Hanım; Hastavuk firması olarak kalite standartlarından bahsetti ve kendileri ile aynı yolu yürümeye hedeflemiş mühendis adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Uzmanlar, Üniversite Öğrencilerinin Sorularını Cevapladı

Uzmanların gerçekleştirdiği konuşmaların ardından, üniversite öğrencileri akıllarına takılan soruları doğrudan uzmanlara sorma şansı buldu. Hastavuk firması ekibi soruları büyük bir titizlikle cevaplayarak üniversite öğrencilerinin akıllarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

Soru-cevap kısmından sonra sürpriz hediyeli bir kahoot oyunu gerçekleştirildi. Oyunda HasTavuk firması ile ilgili sunumda anlatılan sorular soruldu. Oyunun sonunda sıralamaya giren mühendis adaylarına ödüller takdim edildi.

Teknik gezinin sonunda IEEE Balıkesir Üniversitesi öğrenci topluluğu ile HasTavuk firmasının arasındaki bağın daha da güçlendirilmesi ve ilerletilmesi konuşuldu. Bu konuşmaların üzerine yaklaşık iki buçuk saat süren teknik gezi, veda konuşmaları ile birlikte sonlandırıldı.

HASTAVUK A.Ş Hakkında

Hastavuk firması 1972 yılında kurulduğundan bu yana sürekli gelişme, teknolojiye ayak uydurma ve sektörü yakından takip ederek gelişen bir anlayışa sahiptir. Hastavuk Türkiye’de yumurtalık civciv üretiminin %70’ini karşılamaktadır. Ayrıca canlı hayvan ihracatını ilk kez yapan bir firmadır. Müşteri memnuniyetini ve kaliteyi ön planda tutarak sürekli başarılar elde etmektedir. Ülke ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle sürekli ödüller kazanmaktadır. Mükemmellik Ödülü’nü birçok kez Türkiye’ye kazandırmış tek firmadır.

Doğa Dostu Üretim Teknolojisi

Hastavuk’un üretim teknolojilerinde otomasyon sistemlerini kullanmaktadır. Son sistem havalandırma ve iklimlendirme teknolojilerine sahiptir. Bu teknolojilerin yanında özellikle su ve elektrik tasarrufu yaparak çevreyi ve doğayı korumaktadır.

Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu

Global bir yapısı olan IEEE’nin Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Kolu olan IEEE Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Kolu; başta ülkemizi ve Balıkesir Üniversitesi’ni yurt dışında temsil etmek, öğrencileri gelişen ve globalleşen dünya karşısında sanayimizi daha verimli ve işler hale getirebilecek potansiyele ulaştırmak, Balıkesir Üniversitesi’nin teknik bilgi ve birikimini sanayinin tecrübesiyle birleştirerek geleceğin iş dünyasında etkin rol oynayacak öğrencileri yetiştirmeyi amaç edinen Balıkesir Üniversitesi’nin öğrenci topluluğudur.

Tagged with:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir