Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Projesi

IEEE Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluğu Power and Energy Komitemiz bünyesinde kurulan AutoPes Takımı ile ortaya çıkardığı Balkır isimli elektrikli aracımız ile TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmasına katılım göstermiştir. 7 ay gibi kısa sürede ortaya çıkan Balkır, 6 kategoriden 5’ini geçmiştir. ( Dinamik sürüş, fren testi, güvenlik testi, elektrik güvenliği, ışık kontrolleri ) 56 aracın katıldığı yarışmada en kısa sürede ortaya çıkan araç olan Balkır, bu kadar kısa sürede imal edilip 5 etiket alan nadir araçlardandır. Topluluğumuz bünyesinde ortaya çıkarılan en büyük projemiz olan elektrikli aracımız Balkır, 7 ayda edindiğimiz deneyim, yarışma atmosferinde yaptığımız gözlem ve teknik birikim ile durmadan geliştirilecek ve bundan sonraki yarışlarda 6 kategorinin hepsini geçerek yarışlara katılıp derece almayı hedeflemektedir.

IEEE BAUN ailesi olarak, gecesini gündüzüne katıp, büyük bir özveri ile çalışan başta takım kaptanı ve proje koordinatörü Onur ÇOLAK, proje eş koordinatörü Erkin ÖZ, 2021-2022 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin ALTAY ve ekip üyelerinden, Ahmet ÜSTÜN, Arda ÇAMDERE, Batuhan Mert GÜZEL, Berk SALMAN, Berkay ÇAKAL, Cihan BOSTANCIOĞLU, D.Furkan KURT, Emre DURAK, Ferruh AVCI, Furkan ŞAHİN, Mert TURAN, Polat ŞAHİN, Samet ALUÇ, Sami KIZILBOĞA, Seyit Bilal ÇANDIR’ı tebrik ediyor ve bugüne kadar gösterdikleri özveri için teşekkür ediyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli temelleri atan 2020-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanımız Sevcan Çil ve tüm YK-İK üyelerine teşekkür ederiz.

Bu süreçte bizi her koşulda destekleyen Topluluk danışman Hocamız Doç.Dr.Sabri BIÇAKÇI ve AutoPes Takımımızın Danışman hocalığını üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Fuat Kılıç hocalarımıza teşekkürü bir borç biliriz. İhtiyaç duyduğumuz tüm noktalarda yanımızda varlığını hissettiğimiz Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Murat Erhan BALCI’ya ve mühendislik bölümlerindeki tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Üniversitemizin bu süreçte tüm imkanlarıyla yanımızda olması ve tüm izin süreçlerinde en üst düzeyde bizimle alakadar olmalarından dolayı başta Rektörümüz Prof.Dr. İlter KUŞ ve tüm üniversite yönetimimize şükranlarımızı sunarız.

Sponsorluk kaynakları için bize destek olan ve birçok kişi ve kurumu devreye sokarak tüm ihtiyaçlarımızın giderilmesi hususunda desteklerini bizden esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ederiz. Atölye çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz, imalathane olarak kullanmak üzere bizlere kapılarını açan Tenliler Oto-Boya , Samur Otomotiv ve gece gündüz demeden bizlerle birlikte çalışarak, bizlere takıldığımız tüm noktalarda destek vererek yardımcı olan Mesut Ustaya şükranlarımızı sunarız. Bugüne kadar bizleri maddi ve manevi yalnız bırakmayan, sponsorluk ve teknik destekler ile bizlerin yanında olan, ekibimizin tüm soru ve sorunları ile alakadar olan değerli sponsorlarımız;   * Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel YILMAZ’a ve Enes Karakaş ‘a

* Altıeylül Belediye Başkanı Sn. Hasan Avcı’ya ve Fen İşleri Makine Mühendisi Emre Erol’a

* Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nazmi YARIŞ’a

* Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Sn. Mesut ERAY’a

* Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sn. Mürsel SABANCI’ya

* NEO (Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi) Müdürü Sn. Nezaket Elif BİNİCİ’ye

* KORDSA’ya

* ŞİŞECAM’a TOFAŞ Makine Mühendisi Oğuz KARAYEL’e

* İntekmar İmalat Müdürü Sn. Sıraç ORHUN ve Gökhan ÇİLLİOĞLU’na

* Argemsan Eğitim Cihazları Yöneticisi Sn. Erkan Atik’e , Muhasebe Sorumlusu Nurseli KARLI’ya , Müşteri Deneyim Yetkilisi Aycan BERKTAŞOĞLU’na

* Kz Mekatronik Genel Müdürü Osman Kalender ve Kz Mekatronik İşletme Müdürü Sn. Yusuf Soylu’ya

* Teknosav Genel Müdürü Selçuk SAVAŞ, Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Yılmaz TABANLI

* Ata Motor’dan Levent AYGÜNDÜZ’e

* Güvenal Tarım Genel Müdürü Edip ATAÇ’a

* Nika Kompozit Genel Müdürü Alper BARIŞ’a

* Gauss Trafo Müdürü Hakan GEDİK’e

* BEST A.Ş. Ar-Ge Müdürü Ahmet Kerem KÖSEOĞLU, Ar-Ge Mühendisi Ramazan ALTAY ve Mehmet Baki DOĞRU’ya

* ST Elektromarket Genel Müdürü Samet TOKLU’ya

* Cem Otomotiv Genel Müdürü İsmail DURAK’a

* Tenliler Oto-Boya Mesut ÖZDEMİR’e

* Sefa Oto Kaporta İşletme Müdürü İbrahim ÇANKAYA’ya

* Sadık Ticaret Genel Müdürü Sn. Hamdi SANCAKLI’ya

* Samur Otomotiv İşletme Müdürü Günday KULA’ya

* İkiel Otomotiv İşletme Müdürü Necdet TUNÇ’a

* Bekkiler Metal Üretim Sorumlusu Kemal DUMAN’a

* Konyalı Oto Kaporta İşletme Müdürü Ahmet AKSU’ya

Ve daha ismini sayamadığımız nice destekçilerimize tüm kamuoyu önünde bizlere olan güven ve destekleri için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada tüm çalışmalarımızda yanımızda olacaklarına inanıyor ve bizlere olan güvenlerini sarsmamak için daha çok çalışarak üniversitemiz ve şehrimize katkıda bulunmak istediğimizi beyan ediyoruz.

IEEE Balıkesir Üniversitesi, Öğrenci Topluluğu