“MANEVİ DANIŞMANLIKTA TEODİSE” KONFERANSI

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NDE

MANEVİ DANIŞMANLIKTA TEODİSE” KONFERANSI

Balıkesir Üniversitesi Manevi-Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu tarafından  26 Aralık 2019 perşembe günü saat 12.30’da ‘Manevi Danışmanlıkta Teodise’ adlı konferans, Altı Eylül İl Müftülüğü ve Karesi Belediyesi sponsorluğunda düzenlendi. NEF konferans salonundaki etkinliğe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, farklı bölümlerden akademisyenler, ilahiyat, PDR ve sosyoloji öğrencileri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hastanelerde ve sevgi evlerinde görevli manevi danışmanları katıldı. Paydaşların düzenlemiş oldukları konferansın  konuğu , Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Kelam Anabilim Dalı Prof. Dr. Metin Özdemir idi. Konferans öncesi söz alan MADMER Müdürü ve MAPDAT’ın akademik danışmanı  Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi din psikoloğu Doç. Dr. Mustafa Koç, Türkiye’de ilk ve tek olan MADMER ve MAPDAT işbirliğiyle düzenlemiş oldukları seri konferanslara devam edeceklerini belirtti. Konuşmasında Koç, yaptıkları projeleri anlattıktan sonra konferansta emeği geçen mutfak ekibine teşekkür etti. Ardından sunucu sözü konuşmacıya bıraktı. Prof. Dr. Özdemir, kötülük probleminin çözülmesinde tefekkür gücünün önemli olduğundan  ve kötülüğün  ahlaki ve ademi boyutunun inancın artması ve azalması ile doğrudan etkileşim halinde olduğuna değindi  . ’’İyiliğin eksikliği kötülüğün oluşmasındaki temel etkendir ’’ diyerek sözlerini noktaladı.    Etkinlik, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145 BALIKESİR

0-266-6121400
sks@balikesir.edu.tr