Verilen Tıbbi Hizmetler

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yeni binasına 2012 tarihinde nakledilmiş olup 2023 yılı itibariyle 287 yatakla hizmet vermektedir. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Kliniği , Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile ortak paylaşılan serviste 24 (12+12) yatak ile hizmet vermektedir. 2. Basamak Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde 5 yatak ile hasta takibi yapılabilmektedir.

Ameliyathanedeki bir adet nöroşirürji ameliyat salonunda , 1 adet Zeiss ameliyat mikroskobu ve C kollu skopi eşliğinde kraniyal ,spinal ,periferik sinir ameliyatları ve girişimsel işlemler yapılmaktadır.

Spinal Cerrahi (Omurga ve Omurilik Cerrahisi)

Anabilim dalımızda mikrocerrrahi teknik ile bel fıtığı ve boyun fıtığı ameliyatları, yaşlanmayla beraber oluşan omurilik kanalı daralmaları ve kireçlenmeler, omurga ve omurilik tümörleri, doğuştan gelen omurilik ve omurga bozuklukları, skolyoz cerrahi tedavileri yapılmaktadır. Bununla beraber spastisite ve ağrı tedavilerinde intratekal ilaç veren pompa uygulanmakta, omurganın osteoporoz veya tumor metastazı nedeniyle oluşan kırıkları kifoplasti veya vertebroplasti gibi omurga güçlendirme ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. Ayrıca ameliyat gerektirmeyen omurga kaynaklı ağrıların tedavisinde enjeksiyon uygulamaları yapılabilmektedir.

Nöro-Onkolojik Cerrahi

Beyinden, omurilikten veya sinir zarlarından türeyen tümörler, hipofiz bezi tümörleri ve kafa tabanı tümörlerine mikrocerrahi ve endoskopik yöntemler uygulanarak cerrahi tedavi yapılmaktadır.

Travma Cerrahisi

Travmaya bağlı gelişen kafatası kırıkları, beyin kanamaları, omurga kırıkları ve omurilik hasarlanmalarının cerrahi tedavisi yapılmaktadır.

Periferik Sinir Cerrahisi

Karpal tünel sendromu, Ulnar tuzak nöropatileri, peroneal nöropatiler, meralgia parestetika gibi sinir basıları, sinir ve pleksus kesi ve yaralanmaları mikrocerrahi yöntemle tedavi edilmektedir.