Tarihçe

Anabilim Dalımız 22.05.2008 tarihinde kurulmuş olup Tıp Fakültesi Dönem 1 Biyoistatistik ve Bilişim Teknikleri dersleri ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoistatistik YL ve Doktora derslerini yürütmektedir.

Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı özellikle sağlık alanında akademinin vazgeçilmez bir dalı olan Biyoistatistik biliminin daha etkin bir biçimde bilimsel çalışmalarda kullanılması düşüncesi ile gerek eğitim alan lisans ve lisansüstü öğrencilere gerekse sağlık çalışanlarına katkı sağlamak, etik değerlere bağlı kalarak teknolojik yenilikler ve güncel uygulamalar aracılığı ile bilimsel analizlerin yapılarak sonuçların yorumlanmasına katkı sağlama konusunda hizmet vermektedir.

Anabilim Dalı olarak biyoistatistik biliminin önemini güçlendirerek bilimsel yayınlardaki kaliteyi arttırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın eğitim kurumları ile ortaklaşa ve rekabet edecek düzeye ulaşmak hedeflerimiz arasındadır.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR