Genel Bilgiler

Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, BAÜN. Necatibey Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde yer alan hem Fakültemiz öğretmen yetiştirme programlarının meslek bilgisi/eğitim bilimleri derslerini planlamakta ve yürütmekte olan hem de yüksek lisans ve doktora programlarıyla alan uzmanları yetiştiren bir anabilim dalıdır . Anabilim Dalımız bireylerin program teorisi, program tasarımı, program geliştirme, program değerlendirme, gelişim,öğrenme ve öğretme süreçleri,eğitim programlarında nicel ve nitel araştırmalar gibi konu alanlarında derinleşmelerini sağlayarak yüksek lisans ve doktora derecesi vermektedir. Böylece gerek eğitim fakülteleri içinde eğitim programları ve öğretim alanlarında görev yapacak öğretim üyelerini yetiştirmekte, gerekse kamu ve özel kurum ve kuruluşlardaki hizmet içi eğitimi planlamak ve yürütmek üzere eğitim uzmanı ihtiyacını karşılamaktadır.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

nef@balikesir.edu.tr