Hakkımızda

Meslek yüksekokulumuz bünyesinde 2008 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Bankacılık ve Sigortacılık programın temel amacı, ülkemizde faaliyet gösteren Bankacılık ve Finans kurumlarına, temel bankacılık ve finans konularına hakim, genel ekonomi ve işletme konularını öğrenmiş, ara eleman yetiştirmektir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 3+1 eğitim modeline geçen programda 3 yarıyıl okulda dersler, 1 yarıyıl ise işletmede mesleki eğitim yürütülmektedir. Bölümden mezun olan öğrenciler banka şubeleri ve sigorta şirketlerinin yanı sıra finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Ayrıca sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda da çalışabilirler.