Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, 2013 yılında Prof. Dr. Nilay Şahin tarafından kurulmuştur. Ünitemiz ayaktan ve yataklı hasta bakımı olarak faaliyet göstermektedir. Halen devam eden rutin poliklinik hizmetlerimizin yanında özel poliklinik uygulamalarımız ile hastalarımıza ağrı tedavisi, osteoporoz, omuz ağrıları, inkontinans (idrar kaçırma), bitkisel ilaçlarla tedavi ve romatalojik-iltahaplı eklem hastalıkları yönünden multidisipliner olarak değerendirilebilecekleri bir poliklinik sistemi ile hizmet vermektedir. 2014 yılı itibari ile de bölümümüzde rutin yapılan fizik tedavi uygulamaları yanında kas-iskelet sistemi ultrasonografisi, EMG, nörolojik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, el rehabilitasyonu, lokal havuz uygulaması, traksiyon (çekme işlemi), enjeksiyon işlemleri, manyetik alan, inkontinans tedavisi (idrar kaçırma), lenfödem tedavisi, ağrı için yapılan iğne tedavileri gibi faaliyetler başlamıştır.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlık alanı
“Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) özürlülük deneyimi yaşayan veya yaşaması muhtemel olan bireylerin çevre ile etkileşim içinde en uygun fonksiyon görmelerini sağlamayı ve sürdürmeyi mümkün kılmayı hedefleyen tıpta uzmanlık alanıdır”.
Anabilim Dalımızda halen aktif olarak çalışan üç öğretim üyesi ve altı asistan doktor bulunmaktadır.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR