Hakkımızda

Merkezin amacı; multidisipliner iş birliği ile sağlığın korunması, geliştirilmesi, bireylerin ve toplumun yaşam kalitesinin artırılması için faaliyet alanlarında bilimsel araştırmalar yapmak, danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek; topluma, üniversite çalışanlarına ve öğrencilere ihtiyaç ve beklentilere uygun, kaliteli, hasta haklarına saygılı, modern bir sağlık hizmeti sunmak ve merkezin faaliyet alanında eğitim gören öğrencilerin eğitim ve uygulamalarına katkıda bulunmaktır

Merkezin faaliyet alanları şunlardır:
a) Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan başta Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde görev alan araştırmacılar ile Üniversitede başta Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Hastanesi olmak üzere, bu alanda çalışmaları bulunan akademik personelin ve eğitim gören öğrencilerin bilimsel araştırma, geliştirme ve uygulamaya yönelik bilgi paylaşımını sağlayarak bilimsel çalışma ortamları hazırlamak.
b) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün alt alanlarında (Ortopedik Rehabilitasyon, Nörolojik Rehabilitasyon, Sporcu Sağlığı, Kardiopulmoner Rehabilitasyon, Pediatrik Rehabilitasyon, Geriatrik Rehabilitasyon, Kadın-Erkek Sağlığı, Oral-Motor Rehabilitasyonu, Romatolojik Rehabilitasyon, El Rehabilitasyonu, Omurga Sağlığı, Ortez-Protez Rehabilitasyonu ve Biyomekani, Onkolojik Rehabilitasyon) eğitim-öğretim, araştırma, uygulama ve inovasyon çalışmaları yapma imkânı sağlamak.
c) Fizyoterapi ve rehabilitasyon ile beslenme ve diyetetik bilim dallarıyla birlikte çalışan temel bilimler, klinik bilimler ve mühendislik bilimleri gibi bilim dallarıyla iş birliği yaparak yurt içi ve yurt dışı destek kaynakları aracılığı ile bilimsel faaliyetler ve projeler geliştirmek.
ç) Toplumu ve bireyleri kas-iskelet sistemi sağlığı başta olmak üzere, sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek ve projeler geliştirmek.
d) Merkeze başvuran kişilerin uygun yöntemler ile değerlendirilerek, sonuçların yorumlanması ve kişiye özel beslenme ve koruyucu egzersiz yaklaşımlarının planlanmasını sağlamak.
e) Toplumu ve bireyleri sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme konusunda bilgilendirmek, beslenme ve gıda kaynaklı obezite gibi kronik sağlık problemlerinin çözümü ve toplum yararı için farkındalık artırıcı proje, eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak.
f) Ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, konferans, sempozyum, seminer, kurs, proje, çevrimiçi eğitim ve benzeri bilimsel faaliyet ve toplantılar düzenlemek, bu tür toplantılara katılmak ve gerektiğinde bu çalışmalar ile ilgili sertifikalar ve katılım belgeleri vermek.
g) Ulusal ve uluslararası kitap, dergi ve broşür yayımlamak, yazılı ve görsel basın organlarında programlar düzenlemek.
ğ) Merkezin çalışma alanında kullanılabilecek yeni teknikleri, uygulama yaklaşımlarını ve inovatif teknolojileri analiz ederek başta sağlık turizminin geliştirilmesi ve sağlıkla ilgili her türlü ulusal politikanın üretilmesine katkı sağlamak.
h) Merkeze gelir sağlamak üzere, üretilen ürün ve hizmetlerin, kanun, yönetmelik ve döner sermaye mevzuatı çerçevesinde satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetmek.
ı) Merkezin faaliyet alanlarında sivil toplum kuruluşu, özel ve kamu kurum ve kuruluşları ile sağlık problemleri çözümüne ve koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik iş birliği yaparak faaliyetlerde bulunmak.

Adres
İletişim


Bizi Takip Edin: