Eğitim-Öğretim Faaliyetleri

Anabilim Dalımız sağlığa bütüncül yaklaşımı önceleyerek Tıp Fakültesi öğrencilerine 1. Sınıfta verdiği sekiz saatlik Sağlığın Sosyal Gelişimi dersinin yanı sıra, koordinasyonunu yaptığı üçer saatlik beş multidisipliner oturum (Tütün Kontrolü, Bilim Temelli Düşünmek, İyi Hekimlik) yürütmektedir. 2. Sınıfta Anabilim Dalımız tarafından 15 saatlik Sağlık Eğitimi ve İletişimi dersi yürütülmektedir. 3. Sınıfta ‘Ürogenital Sistem ve Halk Sağlığı Kurulu’ içerisinde verilen 8 haftalık kuramsal ağırlıklı eğitimin yanında, 6. Sınıfta Halk Sağlığı Stajı kapsamında 2 ay süren uygulama ağırlıklı eğitim vermektedir. Son sınıfta Eğitim Araştırma bölgesindeki Sağlık kurumları ziyaret edilmekte ve faaliyetleri değerlendirilmektedir. Bir aylık sürede ise sahada (eğitim araştırma bölgesinde) epidemiyolojik bir araştırma yapılmaktadır. Bu eğitim süreçleri içerisinde demografi, sağlık ölçütleri, epidemiyoloji, biyoistatistik, sağlığın korunması ve geliştirilmesi, sağlık yönetimi, sağlık örgütlenmesi, sağlık politikası, sağlık sistemleri, sağlık eğitimi, ana-çocuk sağlığı, üreme sağlığı, çevre sağlığı, sağlık ekonomisi, bağışıklama, bulaşıcı hastalıklar epidemiyolojisi, kronik hastalıklar epidemiyolojisi, işçi sağlığı ve meslek hastalıkları, olağandışı durumlarda sağlık hizmetleri, toplu yaşanılan yerlerde sağlık hizmetleri, yaşlıların ve gençlerin sağlık sorunları, toplum katılımı sağlığı etkileyen sosyal etmenler gibi konular yer almaktadır.

Anabilim Dalımızda 2020 yılında uzmanlık eğitimi verilmeye başlandı. Uzmanlık öğrencilerinin göreve başladıkları tarihten itibaren uzmanlık sınavına girene dek hedeflenen teorik ve uygulamalı eğitim ve rotasyonlarla eğitim faaliyeti sürdürülmektedir.

Toplumun sağlık durumunun tespiti ve sağlığı geliştirme kapsamında anabilim dalı olarak faaliyetler yürütülmektedir. Bölgedeki sağlık kurumları ve sosyal kurumlar (Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde, SHÇEK Halk Sağlığı Laboratuvarı, Kent Konseyi, huzurevleri, belediye sağlık işleri, verem savaş dispanseri gibi) ile sürekli irtibat halinde olup ortak çalışmaların planlanması ve eğitim konularında işbirliği yapmaktadır.

Adres

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR

İletişim

0266 6121461

Bizi Takip Edin: