Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 26 Mayıs 2006 tarihli  Resmi Gazetede yayınlanan 10408 sayılı kararla kurulmuş  ve  21.07.2006 tarihinde İktisat ve İşletme Bölümleri açılarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında şehir merkezindeki Sağlık Yüksekokulu’nun 3. Katında başlatılan eğitim-öğretim 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Yarıyılından itibaren Çağış Kampüsündeki 13.000 m²’lik yeni binasında sürdürülmektedir.

İktisat Bölümünde

İktisat Politikası ABD

İktisat Teorisi ABD

İktisat Tarihi ABD

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat ABD

İşletme Bölümünde

Muhasebe ve Finansman ABD

Üretim Yönetimi ve Pazarlama ABD

Yönetim ve Organizasyon ABD

Ticaret Hukuku ABD

Sayısal Yöntemler Anabilim Dalları kurulmuştur.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 08.08.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik,  Ekonometri,  Maliye,   Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinin açılması; 29.11.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün açılması uygun görülmüştür.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 15.04.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile;

Maliye Bölümünde

Maliye Teorisi ABD

Mali İktisat ABD

Mali Hukuk ABD

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 16.12.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile;

Bütçe ve Mali Planlama ABD kurulmuştur.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünde

Uluslararası Finansman ABD

Dış Ticaret ABD

Lojistik ABD

ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 08/10/2014  tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile;

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde

Siyaset ve Sosyal Bilimler ABD

Yönetim Bilimleri ABD

Hukuk Bilimleri ABD

Kentleşme ve Çevre  Sorunları ABD

Ekonometri Bölümünde

Yöneylem ABD

İstatistik Anabilim Dalları kurulmuştur.