Genel Tanıtım

Matematik Eğitimi Anabilim Dalında ilköğretim matematik öğretmenliği ve matematik öğretmenliği programları yer almaktadır. İlköğretim matematik öğretmenliği programı 1998 yılından bu yana 4 yıllık lisans, 2016'dan bu yana 2 yıllık yüksek lisans eğitimi vermektedir. Matematik öğretmenliği programı ise 2006-2013 yılları arasında 5 yıllık lisans, 2014 yılından bu yana 4 yıllık lisans, 2016 yılından bu yana 2 yıllık yüksek lisans ve 4 yıllık doktora eğitimi vermektedir.

Anabilim Dalımız kadrosunda 8 profesör doktor, 2 doçent doktor, 2 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi doktor, 1 araştırma görevlisi olmak üzere 16 akademik personel görev yapmaktadır.

Anabilim dalımızda 500’ün üzerinde öğrenci öğrenim görmektedir. Mezunlarımız başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda olmak üzere matematik öğretimi yapan kurumlarda matematik öğretmeni olarak, yüksek öğretim kurumlarında öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olarak, resmi kurumlarda ve özel sektörde çeşitli görevlerde çalışabilmektedirler.

İlk mezunlarını 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında veren programımız, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve resmi ortaoku ve ortaöğretim okullarında ilköğretim matematik öğretmenliği ve matematik öğretmenliği yapabilecek, ergen gelişiminin kapsadığı tüm psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik konularda bilgili, ortaöğretim matematik eğitimi alanının kültürel ve tarihsel arka planından haberdar, öğretmenlik formasyonu içerisinde yer alan eğitim bilimleri derslerini tamamlamış, matematik alanında yüksek düzeydeki temel matematik bilgilerini öğrenmiş ve öğrendiği bilgileri uygulayabilen, soyut düşünebilen ve düşündürebilen, matematiksel analiz becerisi kazanmış, matematik eğitimi alanındaki bilgilere sahip, öğretmenlik mesleğine uygun olarak Türkçeyi yazılı ve sözlü şekilde doğru kullanan, genel kültür ve tarih bilgisi olan, en az bir yabancı dil bilen, çağın gerektirmiş olduğu teknolojik araç ve gereçleri etkin olarak kullanabilen, yaşam boyu öğrenen; yaratıcı, eleştireli, akılcı, yansıtıcı ve çok boyutlu düşünebilen, aklı ve vicdanı hür, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği rol, statü ve görevlerle ilgili beceri, tutum ve yeterliliklere sahip öğretmen adaylarını yetiştirmektedir.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

nef@balikesir.edu.tr