Amaç&Kapsam

Amaç; Balıkesir Üniversitesi'nde ve başvuru halinde etik kurulu bulunmayan kurumlarda, sağlık bilimleri alanında yürütülecek olan, Balıkesir Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunca değerlendirilmesi gerekenler dışında kalan, girişimsel olmayan araştırmaları etik ilke ve kurallar doğrultusunda incelemek, görüş bildirmek, izlemek, sonlandırmak, karar vermek, gerektiğinde yeni ilke ve kurallar oluşturmak üzere Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan Sağlık Bilimleri Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulunun kuruluş, çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

Kapsam; Balıkesir Üniversitesi içinde veya dışında gerçekleştirilecek araştırmalarda, hasta ve gönüllü bireylerin sahip olduğu hakların korunması ile ilgili mevzuatı, araştırmacılar arasında uyulacak kuralları ve temel ilkeleri, araştırmaların etik yönden izin ve onay başvurulatının incelenmesi, değerlendirilmesi, karara bağlanması ve izlenmesi ile ilgili yöntem ve ilkeleri, Etik Kurulun kuruluş ve çalışma asaslarını, konuyla ilgili kurumsal ve bireysel sorumlulukları ve yükümlülükleri kapsar.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi 10145, Balıkesir

(0266) 6121400-08"den Dahili:101517