Tarihçe

Anabilim Dalımız Haziran 2011’de kurulmuş olup; 1 Profesör, 1 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Araştırma görevlisi aktif olarak çalışmaktadır. Anabilim Dalımız bünyesinde hayvan deneyleri ve klinik çalışmaların yapıldığı 3 araştırma laboratuvarı (Analitik laboratuvarı, Psikofarmakoloji laboratuvarı ve İzole Organ Banyosu laboratuvarı) bulunmaktadır. Araştırma laboratuvarlarımızda, ilaç ve kimyasal madde analizleri, davranış çalışmaları ve izole düz kas çalışmaları için gerekli altyapı ve cihazlar yer almaktadır.

Anabilim Dalımızda Aralık 2019’dan itibaren Tıbbi Farmakoloji uzmanlık ve 2017 yılından itibaren de Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı ile ortak doktora ve yüksek lisans eğitimleri verilmektedir. Anabilim Dalımızca, Tıp Fakültesi Dönem-III öğrencilerine Tıbbi Farmakoloji, Dönem-V öğrencilerine Klinik Farmakoloji Stajı, Ebelik, Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerine Farmakoloji lisans dersleri verilmektedir.

Anabilim Dalımız öğretim üyeleri hastanemiz bünyesinde oluşturulan İlaç Danışma Polikliniğinde; üniversitemiz, fakültemiz ve hastanemiz bünyesindeki çeşitli kurul ve komisyonlarda görev almaktadır (Fakülte Kurulu, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu, Klinik Araştırmalar Etik Kurulu, Farmakovijilans İrtibat Noktası).

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR