Hakkımızda

Veteriner Fakültemiz 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında ilk öğrencilerini almıştır.  Eğitim Öğretim 3 yıl boyunca eski hindi çiftliğinde eğitime devam etmiş ve sonrasında Çağış Kampüsündeki  yerine taşınmıştır. Anatomi ABD olarak bu süre içinde laboratuvarımızı  kurarak kadavraları hazırladık ve iskeletlerimizi yaptık. Şu an için yeterli bir laboratuara sahibiz.

Bu aşamadan sonra ise bir anatomi müzesi kurmak istediğimizden bunun altyapısı için çalışmalara başladık. Elimizde bulunan materyallere ek olarak yeni arayışlara yöneldik. Tahnit yapımına karar verdik. Tahnit ölen hayvanları uzun süre kendi anatomik duruşları bozulmadan saklanmasıdır. Özel kimyasallar ve teknikler kullanılır. Materyal olarak ise yeni ölmüş, bulaşıcı hastalığı olmayan ve deri bütünlüğü bozulmamış, temiz hayvanlar kullanılır. -Bu işlem için sadece ölmüş hayvanlar kullanılır. Sadece tahnit yapmak için hayvan öldürmek bizce bir barbarlıktır.- Bu şartlara uygun materyallerin bulunması halinde fakültemiz ile irtibata geçilirse tahnit yapılabilir. Bunun sonucu olarak öncelikle Anatomik model hazırlama dersi için Türkiye'nin sayılı tahnit ustalarından Sadi Bagana ile anlaştık ve onu derslerimize girmesi için ikna ettik ve ilk tahnitimizi yaptık. Anabilim dalımız Öğretim Elemanları olarak Prof. Dr. Ş. Hakan Atalgın,  Yrd.Doç.Dr. Mehmet Can bu derslere katılıyor.