Genel Bilgiler

Necatibey Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü bünyesinde İngiliz Dili Eğitimi anabilim dalı bulunmaktadır.

Bölüm, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Yabancı Diller Eğitimi Anabilim dalı olarak tezli yüksek lisans eğitimi vermektedir.

Lisans programını tamamlayan mezunlarımız devlet ve özel sektör okullarında İngilizce Öğretmeni olarak çalışabilir. Ayrıca mezunlarımız yeterli şartları sağlamaları durumunda lisansüstü programlara başvurabilir, kariyerlerine akademisyen olarak devam edebilir. Mezunlarımız, eğitim sektörünün yanısıra  turizm, çevirmenlik, özel sektör gibi alanlarda çalışabilir.

Yüksek lisans programından mezun olan öğrencilerimiz doktora programlarına başvuru yapabilir.

Misyon: Bölümümüzün  misyonu lisans öğrenimi gören öğrencilerin mesleki, akademik ve kişisel gelişimlerini sağlamaktır. Bölümümüz eleştirel düşünceye sahip, İngilizce öğretiminde en güncel  öğretim ilke ve yöntemlerini uygulayabilen, öğretmenlik bilgi, beceri ve yeteneklerine sahip, vicdanlı ve ahlaklı İngilizce öğretmenleri yetiştirmeyi amaçlar.

Vizyon: Bölümümüzün hedefi, ülkemizde ve dünyada gelişen sosyo-kültürel olayları anlayıp yorumlayabilen, tarihsel ve kültürel değerlerimize sahip çıkabilen, mesleğinde başarılı eğitimciler yetiştirmektir.

Anabilim Dalımız hakkında daha detaylı bilgilere “İngiliz Dili Eğitimi” sekmesinden ulaşılabilir.

Necatibey Eğitim Fakültesi B-Blok