Hakkımızda

Meslek yüksekokulumuz bünyesinde 2010 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Lojistik programının temel amacı sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaktır. Lojistik programı, geniş çalışma alanlarına sahip olması sebebiyle popülaritesini günden güne artırmaktadır. Program müfredatı Lojistik, Endüstri Mühendisliği ve İşletme gibi bilim dallarındaki önemli dersleri içermekte olup eğitim geçmişte lojistiğin temel alanlarında uzmanlaşan akademisyenler tarafından yürütülmektedir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 3+1 eğitim modeline geçen programda 3 yarıyıl okulda dersler, 1 yarıyıl ise işletmede mesleki eğitim yürütülmektedir. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Lojistisyen ünvanı almakta olup tüm kamu ve özel kuruluşların lojistik, depolama, satın alma, satış, pazarlama ve dış ticaret gibi departmanlarda görev alabilmektedir. Mezun öğrenciler ayrıca dikey geçiş sınavına girerek lisans eğitimine devam edebilmektedir.