II. LİSELER ARASI BALIKESİR’İN KÜLTÜREL MİRASI PROJE YARIŞMASI-Yarışma Şartnamesi
  • 2024-03-28

II. LİSELER ARASI BALIKESİR’İN KÜLTÜREL MİRASI PROJE YARIŞMASI

“Gençlerin Gözünden Balıkesir’in Kültürel Mirası”

Yarışma Şartnamesi

Bu yarışma Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği İle düzenlenmektedir. Yarışmanın amacı Balıkesir’in somut ve somut olmayan kültürel mirasının tespit edilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarımı konusunda gençlerin görüşlerinin ortaya konmasıdır.

1. Yarışmaya lise öğrencileri 3 veya 4 kişilik gruplar halinde, bir öğretmenlerinin rehberliğinde katılabilirler.

2. Öğrencilerden beklenen Balıkesir’e ait bir kültür unsurunu tanıtmaları ve gelecek nesillere aktarımı konusunda görüş ve önerilerini ortaya koymalarıdır.[1]  Seçilen kültürel unsur ile ilgili olarak yapılan araştırma, inceleme ve derlemeler yarışma günü proje metniyle uyumlu bir power point sunusu eşliğinde yarışmacı grup tarafından sözlü olarak sunulacaktır. Sunum hazırlanırken fotoğraf ve videolardan yararlanılabilir. Her bir grubun sunum süresi 15 dakikayı aşmamalıdır.

3. Konu edinilen kültürel unsuru tanıtan, özellikle toplumdaki işlevini vurgulayan bir proje metni oluşturulmalıdır. Tanıtılan kültürel unsurun gençler için ne ifade ettiği, sürdürülebilmesi konusunda gençlerin rolünün ne olduğu da belirtilmelidir. Proje metni başvuru formunda verilmelidir. Bilgisayar ortamında hazırlanan başvuru formları 08. 05. 2024 tarihine kadar balikesirkulturarastırma@balikesir.edu.tr adresine gönderilebilir.

4. Katılacak olan projelerin daha önce herhangi bir yarışma veya etkinlikte sunulmamış olması gerekmektedir.

5. Dereceye giren yarışmacılara verilecek ödüller şu şekildedir:

Birincilik Ödülü: 3000 TL Değerinde Spor Malzemesi (Grubun üyelerinin her birine hediye çeki)

İkincilik Ödülü: 2000 TL Değerinde Spor Malzemesi (Grubun üyelerinin her birine hediye çeki)

Üçüncülük Ödülü: 1500 TL Değerinde Spor Malzemesi (Grubun üyelerinin her birine hediye çeki)

6. Proje sunumları ve ödül töreni 13. 05. 2024 tarihinde yapılacaktır.

7. Yarışma hakkında iletişim için balikesirkulturarastırma@balikesir.edu.tr adresine ulaşılabilir. Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygula Merkezi’nin sitesi ziyaret edilebilir.(https://www.balikesir.edu.tr/site/birim/balikesir-yoresi-kulturunu-arastirma-ve-uygulama-merkezi-104577)

 

[1] Kültürel unsurun belirlenmesi noktasında www.kulturportali.gov.tr adresinden, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sayfalarından yararlanılabilir.