2024 yılı isteğe bağlı YAZ STAJI
  • 2024-02-19

Yaz dönemi staj yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine !!!

1. dönem staj başlama ve bitiş tarihleri: 01 Temmuz- 29 Temmuz 2024 (20 işgünü)


2. dönem staj başlama ve bitiş tarihleri: 29 Temmuz- 23 Ağustos 2024 (20 işgünü)

 

Son Başvuru Tarihi: 26 Nisan 2024

Staj hükümleri Fen-Edebiyat Fakültesi Staj Yönergesi'nde açıklanmıştır. Gerekli diğer bilgiler Fakülte staj sayfasında yer almaktadır.

Bölümümüz öğrencileri stajlarını 6. Yarıyıl sonundan itibaren yaz tatili içerisinde yapabilirler.

Staj yapacak öğrenciler yukarıdaki tarih aralığından BİRİNDE stajlarını yapacaklardır.

Staj süresi 20 iş günüdür. Bu süre bölünemez, sadece bir iş yerinde tamamlanabilir.

Öğrenciler staj yapacakları işyerini kendileri bulacaklardır. Staj yapılacak yerin nitelikleri ile stajın içeriğinin Biyoloji Bölümünün eğitim ve staj uygulamasının amacına uygun olması gerekir.

Staja devam zorunludur. Öğrenciler staj süresince aldıkları sağlık raporları, doğal afetler, ailevi vb. nedenler ile staj yapılan yerdeki iş yeri yetkilisinin 3 iş gününü aşmayan yazılı izin verdiği durumlar için mazeretli sayılırlar. Ancak bu günler staj süresinin % 20'sini geçemez.

STAJ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerimiz

  • İsteğe Bağlı Staj Formunu  indirip  2 adet doldurup ıslak imzaları ile 
  • Staj Komisyon Başkanına imzalatır.
  • Staj yapacağı kuruma/firmaya staj formunu ve varsa staj sözleşmesini onaylatır.
  • Staj formunu ve varsa staj sözleşmesini yukarıda ilan edilen son başvuru tarihine kadar e-devlet üzerinden alacağı SPAS Müstehaklık Sorgulama belgesi çıktısı ile birlikte Biyoloji Bölüm Sekreterliğine teslim eder. Bazı kurumlar staj sözleşmesi talep edebilmektedir. Bu belge gerekli durumlarda doldurulmalıdır.

 

Staj defteri

Staj değerlendirme formu

Staj tamamlama belgesi

 

STAJ ESNASINDA ÖĞRENCİNİN SORUMLULUK/YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Stajyer, staj süresince, öğrencilik yükümlülüklerine ve staj yerinin kurallarına uymak durumundadır. Staj değerlendirilmesinde; stajyerin devamsızlığı, iş yeri ve öğrenci disiplin kurallarına aykırı hareketi, staja ilişkin sahte evrak düzenlenmesi vb. gibi hallerde “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” hükümleri uygulanır.

Öğrenciler, staj yaptığı kurumun çalışma ilkelerine, iş koşullarına, disiplin ve iş güvenliğine ilişkin kurallarına uymak zorundadır. Üretim ve hizmetle ilgili gizliliği gerektiren konularda başkalarına bilgi veremez, sendikal etkinliklere katılamazlar. İşletme yetkilileri, aksine hareket eden öğrencilerin stajına son vererek durumu dekanlığa bildirir.

Staja devam zorunludur. Öğrenciler staj süresince aldıkları sağlık raporları, doğal afetler, ailevi vb. nedenler ile staj yapılan yerdeki iş yeri yetkilisinin 3 iş gününü aşmayan yazılı izin verdiği durumlar için mazeretli sayılırlar. Ancak bu günler staj süresinin % 20'sini geçemez.

Öğrenciler belirtilen tarihler arasında staj yaptıkları iş yerindeki çalışmalarını günlük olarak  Staj Defteri'ne yazarlar ve staj sonunda bu defterin her sayfasını staj yaptıkları kurumun yetkili elemanlarına imzalatırlar.

Staj yapılan kurum staj sonunda Staj Tamamlama Belgesi  ve öğrencilerin devam, çalışma başarıları ile tutum ve davranışlarını değerlendirmek üzere hazırlanan Staj Değerlendirme Formu'nu doldurarak kapalı bir zarf içinde öğrencinin staj evrakına ekler.

Öğrencinin stajda başarılı sayılması için öncelikle işletmelerce doldurulacak staj değerlendirme formuna göre başarılı olması gereklidir.

Öğrenciler Staj Defteri ve Staj Değerlendirme Formu’nu içeren dosyayı stajı takip eden akademik takvimin başlangıcından itibaren iki hafta içerisinde bölüm staj sorumlusuna teslim etmek zorundadırlar. Zamanında teslim edilmeyen staj dosyaları Staj Komisyonu tarafından kabul edilmez.

Staj yapan öğrenciler Fen-Edebiyat Fakültesi Staj Yönergesi'nde belirtilen hükümleri kabul etmiş sayılırlar.


Biyoloji Bölümü Staj Komisyonu

Adres

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

İletişim

02666121000

Bizi Takip Edin: