Liseler Arası Balıkesir’in Kültürel Mirasının Sürdürülebilirliği Fikir Maratonu Proje Yarışması sonuçlandı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BAÜN Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Liseler Arası Balıkesir’in Kültürel Mirasının Sürdürülebilirliği Fikir Maratonu Proje Yarışması”nın sunum ve ödül töreni 31. 05. 2023 tarihinde BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler hazırladıkları projelerle Balıkesir’e ait kültürel unsurları tanıtan sunumlar gerçekleştirdi.

Yapılan değerlendirmenin ardından dereceye giren projeleri hazırlayan öğrenciler, BAÜN rektörü Prof. Dr. Yücel Uğurlu ve rektör yardımcıları Prof. Dr. Cevdet AVCIKURT, Prof. Dr. Fatih SATIL ve Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY’ın katıldığı törende ödüllerini aldılar.

On iki takımın katıldığı yarışmada birinciliği “Kayapa Testisi” adlı projeyle Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi öğrencileri alırken, “Sarıbeyler Seferberlik Çöreği” adlı projeyle İstanbulluğuoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ikinci, “Yağcıbedir Halısı” adlı projeyle Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri üçüncü oldu.