BAUN BMYO İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKNİK GEZİSİ

BAUN MYO İnşaat Teknolojileri Bölümü olarak Pamukçu İçme Suyu Arıtma Tesisine yaptığımız gezide, su kaynaklarına vermemiz gereken önemi  bir kez daha fark ettik. Gezi başlangıcında aldığımız brifingde öğrencilerimize Su Yönetimi ve tasarruf bilinci hakkında bilgilendirme yapıldı. Önümüzdeki yaz aylarında suya olan muhtaçlığımızın artacağına ve yeterli su kaynağı olmayışına dikkat çekildi.

Tesisin Balıkesir İli İçme suyunu arıtmadaki başarısı gözler önüne serildi. Musluklardan akan suyun hangi aşamalardan geçtikten sonra bizlere ulaştığı öğrencilerimize açıklandı.

Her suyun fiziksel özellikleri bakımından ayırt edilemese de bilimsel veriler açısından farklılıklar gösterebileceğine vurgu yapıldı.

Varsayımlar ya da duyumlar üzerinden iştahımızı kabartan ancak özelliklerini bilmediğimiz suları içmememiz gerektiğine dikkat çekildi. Çok ciddi yatırımlar sonucu kurulan bu tür tesislerin bilimsellikten uzaklaşmadan denetim mekanizmaları altında çalıştıkları dolayısıyla güvenilir oldukları hususuna dikkat çekildi.

Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağladığı ve gezimizin gerçekleşmesi için her türlü desteği veren başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Ayşin Şirvancı’ya, gezimiz sırasında gerek anlatımlarıyla gerekse bizlerin sorularına içtenlikle cevap veren İşletme Şefi Rıfat Solakoğlu’na, gezide ulaşımımızı sağlayan Abdullah Erbaş ve Güvenlik Sorumlusu Basri Kırcı’ya teşekkür ederiz.