İstiklal Marşının Kabulünün 103. Yıl Dönümünde Anabilim Dalımızın Katıldığı Özel Program

Haberin tamamı için tıklayınız.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü (YEE), İstiklal Marşı'nın kabulü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u "Türk'ün özü, Akif'in sözü" temasıyla anmak amacıyla program düzenledi. İstiklal Marşı, kabulünün 103. yıl dönümünde Türkiye'nin yedi bölgesine özgü ve Rusya'ya ait yöresel müzik aletleriyle seslendirildi.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programda İstiklal Marşı'nın bestelenmiş ilk iki kıtası, Türkiye'nin yedi bölgesinden yedi şehre özgü kemane, kanun, ney, tambur, ud, bağlama, kopuz, keman gibi müzik aletleri ve Rusya'ya ait yöresel müzik aletleri olan bayan, balalayka ve gusli eşliğinde seslendirildi. Video kaydı yapılan çalışma akademisyen, müzisyen ve öğrencilerden oluşan 115 kişinin çabası sonucu ortaya çıkarıldı.

Programda, Balıkesir ve Balıkesir Üniversitesi de Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları ile temsil edildi.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

nef@balikesir.edu.tr