Özülkü

Sanatçı duyarlılığını eğitimci yaklaşımıyla harmanlamış yüksek estetik değerler taşıyan, müzik öğretmenliği mesleği ile ilgili alanlarda bilgi üreten, sürekli kendini geliştiren, ulusal ve evrensel boyutta toplumun eğitim-öğretim ve müzik öğretmeni yetiştirilmesine yönelik sorunlarına bilimsel yöntemlerle çözüm getiren müzik eğitimcisi yetiştirme yoluyla toplumun sanatsal anlayışını değiştirici/dönüştürücü/geliştirici etkiler yaratmak, çağdaş toplum olma yolunda etkin rol oynamayı misyon edinmiştir.

Özgörev

Etkili müzik öğretimi yapacak etkin müzik öğretmeni yetiştirmek, toplumun sanatsal yaşamının gelişmesinde sağlam altyapı oluşturmak, bulunduğu çevreden hareketle evrensel müzik sanatını özümsemiş, yaratıcı-teknolojik gelişmeleri takip eden, toplumsal ve çevre sorunlarına duyarlı, çağdaş eğitim yöntem ve tekniklerini uygulayabilen müzik öğretmeni yetiştirmeyi vizyon edinmiştir.

Tarihçe ve Tanıtım

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2002 yılında kurulmuştur.  Anabilim Dalı'nda yürütülen lisans eğitim dili Türkçe ve öğrenim süresi  4 yıldır. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı biriminde; müzik kuramları, çalgı eğitimi ve ses eğitimi olarak lisans düzeyinde öğrenim yapılmaktadır.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencilerinden oluşan Orkestrası, Çoksesli Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu gibi topluluklarla ulusal ve uluslarası düzeyde pek çok müzik etkinliğine katılmış ve şehrin sanat yaşamına katkılar sağlamıştır.

Anabilim Dalı'na, her yıl ilan edilen sınav yönetmeliğindeki şartları sağlamak koşuluyla ve Anabilim Dalı tarafından yapılan "Özel Yetenek Sınavı" ile öğrenci alınmaktadır.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalında 8 Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi ve 4 kurum dışı görevlendirilmiş öğretmen olmak üzere toplam 15 öğretim elemanı görev yapmakta; 94 lisans ve 20 lisansüstü öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

nef@balikesir.edu.tr