BAÜN’de, “Cumhuriyet'in 100. Yılında Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık” Konferansı kıymetli katılımcılarla gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Cumhuriyet'in 100. Yılında Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık” başlıklı bir konferans düzenlendi.

BAÜN Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda düzenlenen ve Prof. Dr. Vahdettin Engin’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa;   akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tarihçi-Yazar Emel Engin moderatörlüğünde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Vahdettin Engin tarihi devamlılığın önemine değinerek Osmanlı-Cumhuriyet ayrımı yapılmadan ülkeye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Konferans, Merkez Müdürü Doç. Dr. Serap SUNAY tarafından Prof. Dr. Vahdettin Engin’e plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Prof. Dr. Vahdettin Engin’den, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya Ziyaret

Prof. Dr. Vahdettin Engin, beraberinde Tarihçi-Yazar Emel Engin ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ziyareti dolayısıyla konuklarına teşekkür etti.

Balıkesir Üniversitesi Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Çağış Kampüsü Bigadiç Yolu 17.km

0 (266) 612 10 00-131319 / 0 (266) 612 10 00-131314
osmanlimirasimerkezi@balikesir.edu.tr