Merkezin Amacı ve Faaliyet Alanları

Merkezin Amacı

Merkezin amacı; Osmanlı mirasını iktisadi, siyasi ve sosyal yönleriyle bilimsel olarak incelemek, ulusal ve uluslararası sanatsal, kültürel, sosyal alanlarda bilgi ve görüş sağlamak, Osmanlı mirasına yönelik ulusal ve uluslararası alanlarda yapılan bilimsel çalışmaları değerlendirmek, gelişmeleri izlemek, kongreler ve seminerler düzenlemek, ortak projeler geliştirmek ve yürütmektir.

Merkezin Faaliyet Alanları

Merkez, amacı doğrultusunda aşağıdaki faaliyet alanlarında çalışmalar yürütür.

* Araştırma, inceleme, uygulama ve geliştirme çalışmaları ve projeleri yapmak.

* Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve diğer birimler ile işbirliği ve ortak çalışmalar yapmak.

* Rektörlüğün izni ile ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yapmak, ortak çalışmaları özendirmek, organize etmek, konferans, kongre ve bilimsel toplantılar düzenlemek ve yayın yapmak.

* Danışmanlık hizmeti vermek.

* Araştırma ve uygulama çalışmaları sonunda konu ile ilgili bilimsel yayın yapmak.

* Osmanlı mirası ile ilgili her türlü eğitim, kurs ve seminer gibi faaliyetleri organize etmek ve yürütmek.

* Merkezin kuruluş amacına ve 2547 sayılı Kanunun amaç ve ilkelerine uygun diğer çalışmaları ve Üniversite tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.

Balıkesir Üniversitesi Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Çağış Kampüsü Bigadiç Yolu 17.km

0 (266) 612 10 00-131319 / 0 (266) 612 10 00-131314
osmanlimirasimerkezi@balikesir.edu.tr