Hakkımızda

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kurulması ve öğrenci alımına başlanmasıyla birlikte 2009 yılında faaliyetine başlamıştır. Adli Tıp Anabilim dalımızda, 2009’da kuruluşunda yer alan Doç. Dr. Muhammet CAN ile birlikte  ekim 2016 tarihinde göreve başlayan Prof. Dr. İsmail BİRİNCİOĞLU olmak üzere halen iki öğretim üyesi görev yapmaktadır. Araştırma görevlilerimiz Dr.Hakan Kurt, Dr.Orhan Bıyıklıoğlu ve Dr. Muhammet Şahin aralık 2019 tarihinde göreve başlamıştır.

Adli Tıp Anabilim Dalı, Dekanlık binası giriş katında geniş bir alanda yerleşiktir.Doktor odaları,  muayene odaları, toplantı salonu, dersane, sekreter odası, arşiv, depo ve mutfak bölümlerini içermektedir.

Ayrıca,Hastanemiz -1 katında yer alan otopsi merkezimizde ise, bir adet asistan doktor odası, bir adet teknisyen odası, savcı odası, imam odası ve oturma salonuyla beraber iki adet otopsi masası ve  9 adet olgu kapasitesine sahip buzdolabı bulunmaktadır.

Adli Tıp Anabilim Dalımıza, savcılıklardan ve mahkemelerden travmatoloji ağırlıklı olgular (darp, ateşli silah yaralanması, cinsel istismar, trafik kazaları vb), maluliyet, özürlülük ve engellilik  oran istemli  olgular olmak üzere resmi ve özel başvurular olmaktadır. Ayrıca resmi ve özel adli belge incelemesi hizmeti de verilmektedir. Olguların bir kısmı Adli-tıbbi danışmanlık hizmeti olarak sunulmaktadır.

Hala hazırda Üniversitemiz bünyesinde otopsi yapılmamaktadır.Personel ve alt yapı eksikliklerimiz tamamlandığından dolayı 2020 yılı içerisinde kendi bünyemizde otopsi yapılmaya başlanması planlanmaktadır.Bu konuda yetkililerle görüşmelerimiz devem etmektedir. İlimizde otopsiler  Balıkesir Şehir Hastanesi'nde yapılmaktadır.

Anabilim Dalımızda Tıp Fakültesi 5.Dönem öğrencilerine yılda dört grup halinde  ikişer haftalık teorik ve pratik eğitimler verilmektedir.Her grupta yaklaşık 25 civarında öğrenci bulunmaktadır.Öğrencilerin imkanlar ölçüsünde ölü muayenesi ve otopsilere katılımları sağlanmaya çalışılmaktadır.

2019 yılı itibari ile yıllık poliklinik olgu sayımız 2500 civarındadır.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp AD, Çağış Yerleşkesi Altıeylül/BALIKESİR

0 266 612 14 61-216006
balikesiradlitip@gmail.com