Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı

PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI   

- Öğr.Gör.Dr. Adem KABASAKAL

 

Programın Amacı

Süt ve süt ürünleri teknolojisi bölümünün amacı süt ve ürünlerinde sistem gerekliliklerini gözönüne alarak mikrobiyolojik, kimyasal,fiziksel ve duyusal analizlerin değerlendirilmesi konusunda öğrenci yetiştirilmesini sağlamaktır. Mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz yöntemlerini kullanıp öğretebilecek teknik eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından YGS 2 puan türünden yeterli puanı almış olması gerekmektedir

 “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

Bu program, Gıda İşleme Bölümü- Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında 120 AKTS kredilik ve 2 yıllık ön lisans sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Süt ve Ürünleri Teknolojisi alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.

 Süt ve Ürünleri Teknolojisi programından ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

Adres
İletişim


Bizi Takip Edin: