Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Fakültemiz ile birlikte kurulmuş olup, daha sonraki yıllarda bir süre boş kaldıktan sonra Prof.Dr. Sultan ESER tarafından 2018 yılında yeniden kuruldu. 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Emine AYHAN AKMAN, 2023 yılında Dr. Öğr. Üyesi Murat AYSİN akademik kadroya katıldı. Balıkesir Valiliği ile Balıkesir Üniversitesi Arasında imzalanan 47334775-030.03- sayılı 26.09.2018 tarihli Sağlık Eğitim ve Araştırma Bölgesi Oluşturulmasına Dair İşbirliği Protokolü ile, Karesi ve Alıtıeylül ilçeleri Anabilim Dalımızın Eğitim ve Araştırma bölgeleri olmuştur. Anabilim Dalının ve Çalışma Alanları içinde, Temel Halk Sağlığı, Epidemiyoloji, Biyoistatistik, Sağlık Yönetimi, Kronik Hastalıkların Kontrolü, Üreme Sağlığı, İşçi Sağlığı, Bulaşıcı Hastalıklar, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Çevre Sağlığı, Sağlık Eğitimi ve Sağlığı Geliştirme, Sağlıkta Eşitsizlikler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanları yer almaktadır.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR