Eğitim-Öğretim Faaliyetleri

Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri: Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşundan beri Dönem 1 ve Dönem 2 öğrencilerinin Histoloji ve Embriyoloji Teorik ve Uygulama derslerini gerçekleştirmektedir.

Ayrıca, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Histoloji ve Embriyoloji Yüksek Lisans Programı yürütülmektedir. Programdan bugüne kadar 7 yüksek lisans öğrencisi mezun olmuştur. Halihazırda 4 öğrenci de yüksek lisans eğitimlerine devam etmektedir.

Tıp Fakültesi öğrencilerimize uygulama eğitimlerini vermekte olduğumuz Multidisipliner Laboratuvarımızın bünyesinde projeksiyon cihazı, beyaz tahta, 20 adet ışık mikroskobu, beş ayrı bench, dersin anlatıldığı ana bilgisayar ve her benchte birer adet olmak üzere 6 adet masaüstü bilgisayar, benchlerdeki bilgisayarlara bağlı 20 adet monitör bulunmaktadır. Öğrencilerimiz uygulama derslerinde hem ışık mikroskobunda inceleyebilecekleri doku ve organ preparatları ile hem de internetten ulaşım sağlanabilen sanal slaytlar ile çalışabilmektedir.

Araştırma Faaliyetleri
Anabilim Dalında görev yapmakta olan öğretim üyelerimizin araştırma konularının başında sinir bilimleri, kanser tedavisi, mezenkimal kök hücreler ve tedavide kullanımları, retina hastalıkları ve tedavisi, deneysel hayvan modelleri ve üreme biyolojisi bulunmaktadır. Ayrıca deneysel araştırmalarda diğer araştırmacılara rutin ve ileri düzey histolojik teknikler konusunda destek sağlanmaktadır.

Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda; farklı histokimyasal boyamalar, immünohistokimyasal ve immünositokimyasal boyamalar, elektron mikroskobik incelemeler, western blot analizi, stereolojik yöntemler, PCR, Realtime PCR, primer ve sekonder hücre kültürü yöntemleri, iki ve üç boyutlu hücre kültürleri, organoid kültürleri gibi pek çok deneysel metot başarı ile uygulanmaktadır.

Anabilim Dalımızın araştırma laboratuvarlarında mikrotom cihazı, etüv, sıcak su banyosu, hassas terazi, pH metre, distile su cihazı, buzdolabı, kamera ataçmanlı ışık mikroskobu bulunmaktadır.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR