Tavşanlı Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyitleri İşletmesi Gezisi - 2022

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro Programı öğrencileri için Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü bünyesindeki açık kömür ocaklarına teknik gezi düzenlendi.

Meslek yüksekokulumuzun Harita Kadastro Programı Sorumlusu Öğr.Gör.Mutlu Yücel ve Öğr.Gör.Furkan Can öğrencilerimize eşlik ettiği gezide baretlerini giyen öğrencilerimiz, TKİ Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü (GLİ) Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli Harita Mühendisi ve teknikerleri rehberliğinde açık ocaklar bölgesinde incelemeler yapıldı.

Burada öğrencilerimize maden işletmesinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler verildi. Maden sahasında yürütülmekte olan haritacılık faaliyetleri kapsamında doğrultu, konum ve yükseklik ölçmelerinin nasıl yapıldığı, jeodezik ölçme bilgisinin madencilik ile olan ilişkisi gibi teknik konular ve madencilik sektöründe çalışacak bir harita teknikerinde olması gereken özellikler üzerinde duruldu.

Teknik gezinin bir sonraki bölümünde kömür üretiminin yapıldığı sahaya inildi ve burada öğrencilerimize kullanılan iş makinaları, çalışma yöntemleri ve patlatma işlemleri hakkında bilgiler verildi.

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu 10440 Bigadiç / Balıkesir

bigadicmyo@balikesir.edu.tr