SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI

ANABİLİM DALIMIZIN VİZYONU

Temel eğitim bölümü sınıf öğretmenliği programı araştırmalarında küresel ölçekte tanınan ve ilköğretim okullarına sınıf öğretmeni yetiştirmede tercih edilen tek fakülte olmaktır.

ANABİLİM DALIMIZIN MİSYONU

İnsancıl ve bilimsel bir anlayışla; ilköğretim sınıf öğretmenliği alanında uluslararası nitelikte araştırmalar yaparak, ülkemizin ve dünyamızın sorunlarına duyarlı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı üstün bilgi ve becerilere sahip ilköğretim sınıf öğretmenleri yetiştirmektir.

ANABİLİM DALIMIZIN KISA TARİHÇESİ VE TANITIMI

Sınıf Öğretmenliği Programı, ilköğretim birinci kademede görev yapacak sınıf öğretmeni yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Program, 1998–1999 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren öğrenci alımına başlamış ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle anabilim dalımızda 275 öğrenci eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir..

Sınıf Öğretmenliği Programı, Necatibey Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. Programda alan bilgisi, öğretmenlik meslek bilgisi, genel kültür ve uygulama dersleri ile öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini destekleyen seçmeli derslere de yer verilmektedir. Programda yer alan teorik dersler teknoloji destekli sınıf ortamlarında, uygulamalı dersler ise fen, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarlarında yürütülmektedir. Aynı zamanda öğrencilerimiz Necatibey Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile lisans öğrenimleri süresince iki eğitim-öğretim yarıyılında MEB'e bağlı merkez ve köy ilkokullarında staj uygulamalarını gerçekleştirmektedir.

Sınıf Öğretmenliği Programı fen bilimleri ve sosyal bilimlere dayalı disiplinler arası bir çalışma alanıdır.

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı akademik kadrosunda; 1 profesör, 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

nef@balikesir.edu.tr