Misyon-Vizyon

VİZYONUMUZ

Bölümümüz vizyonu;

• Toplum sağlığı ve refahının geliştirilmesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon alanını daha etkin hale getirmek; eğitim öncelikli hizmet ve politikalar üreterek, uluslararası bilimsel platformda izlenen ve kaynak gösterilen, mesleki otonomiye sahip, saygın ve önder bir kurum konumuna gelmek
  • Ülkemiz sağlık sisteminin gelişimine güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırmalarla gelişmeyi teşvik eden, günümüz gereksinimleri ve geleceğin öngörüleri doğrultusunda  öğretim programlarını evrensel değerlere ve çağdaş bilgilere dayalı biçimde sürekli geliştiren, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında saygı ve güvenle anılan bir kurum olmak hedeflerimiz arasındadır.

MİSYONUMUZ

Vizyona erişmek için Bölümümüz aşağıdaki konuları misyon olarak belirlemiştir.

• Yeterli akademik kadrosu, geniş çalışma alanları ve tıp alanında bilimsel ve klinik uygulamada gelişmelerin yakından takip edilebileceği uygulama ve araştırma ortamı sağlayan kaynaklarıyla öğrenciler için çekim merkezi olmak,
  • Evrensel ve kültürel değerler ışığında, insan haklarına saygılı, yaşam boyu öğrenme, öğretme ve iletişim becerilerine sahip, mesleki ve bilimsel alanda yetkin sağlık profesyonelleri ve eğitimciler yetiştirmek, multidisipliner çalışmalar yürütmek, eğitim ve araştırmalar yapmak, fizyoterapi rehabilitasyon hizmetini ve teknolojiyi toplum yararına sunmaktır.
  • Edindiği bilgiyi sürekli olarak geliştiren, pratik ve hızlı çözümler üretebilen, ortak çalışmalarda uyumuyla dikkati çeken, insan ilişkilerinde başarılı; ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda topluma hizmet verecek mezunlar yetiştirmektir.

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu 10440 Bigadiç / Balıkesir

bigadicmyo@balikesir.edu.tr