Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nın kurulması, 2008 yılında YÖK ve Fakültelerde Anabilim Dallarının oluşturulması sürecinde Prof. Dr. Nevin ERENSOY tarafından gerçekleştirilmiştir. Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı başkanlığına 2021 yılında Doç. Dr. Ayla SOLMAZ AVCIKURT atanmıştır. Tıbbi Biyoloji derslerinin anlatıldığı Anabilim Dalı aynı zamanda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği bir bölüm haline gelmiştir. Anabilim Dalımızda Kanser Genetiği, Moleküler Genetik ve Doku Kültürü Laboratuvarları mevcuttur. Çalışmalarımız daha çok Moleküler Kanser Genetiği, Moleküler Psikiyatri, Nörogenetik konularındadır. Laboratuvarlarımızda çok sayıda proje, uzmanlık tezleri, doktora ve yüksek lisans tezleri, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalar yürütülmektedir. Anabilim Dalı’mız bünyesinde görev yapan 1 Doçent Öğretim üyesi, 1 Doktor Öğretim Üyesi 1 Araştırma Görevlisi Doktor, 1 araştırma Görevlisi , 6 Yüksek Lisans Öğrencisi bulunmaktadır.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR