Verilen Tıbbi Hizmetler

Balıkesir Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı bünyesinde 2022 yılında kurulan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi dekanlık binası giriş katında yer almaktadır. Anabilim Dalında yer alan merkezimize ait poliklinikte genetik test öncesi ve test sonrası hastalar değerlendirilmekte, hastalara ve/veya ailelere uygun genetik danışmanlık verilmektedir. Yapılması planlanan genetik testler; Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezleri Yönetmeliği’ne göre 08/02/2022 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nca Sitogenetik ve Moleküler sitogenetik alanlarında ruhsatlandırılmış olan merkezimizde bulunan laboratuvarımızda yapılmaktadır.

• Doğumsal anomaliler (Konjenital Malformasyonlar)
• Ailesel kanserler (Kalıtsal, Somatik)
• Metabolik Hastalıklar
• Nörogelişimsel Bozukluklar (Zihinsel yetersizlik, Otizm...)
• Spinal Musküler Atrofi
• Nörolojik hastalıklar (Spinorebellar Ataksi, Nörodejenratif hastalıklar, Kalıtsal kas hastalıkları, Epilepsi, …)
• Hematolojik hastalıklar (Lösemi, Lenfoma, Talasemi …)
• Romatolojik hastalıklar (Ailesel akdeniz ateşi, Ankilozan spondilit …)
• Kardiyovasküler hastalıklar (Tromboz/pıhtılaşmaya yatkınlık, kardiyomyopatiler…)
• Gebelikte ileri anne yaşı ve riskli gebelikler (Ultrason anomalileri, tarama testlerinde artmış risk)
• Tekrarlayan gebelik kayıpları
• İnfertilite (Karyotip analizi)
• Akraba evliliklerinden kaynaklanan kalıtsal hastalıklar
• Ailelerde bilinen genetik hastalık varlığı
• Endokrin hastalıklar (Ailesel obezite, Monogenik diyabet…)

Anabilim dalımızda sağlık hizmeti sunulması ve genetik testlerin yapılması yanı sıra eğitim/öğretim çalışmaları, araştırma görevlisi tezleri ve araştırma/geliştirme hizmetlerini üniversitemizin bilim dalları ve diğer kurumlarla ortak şekilde yürütülmektedir.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR