Hakkımızda

Harita ve Kadastro Programımız 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü altında yer alan Harita ve Kadastro Programı, harita ve harita bilgileri üreten kamu ve özel kuruluşlar için gerekli olan kalifiye ara insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemektedir.Bu hedefte programda öğretimi yapılan dersler gerekli teorik bilgi, deneysel yetenek ve kabiliyet, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalar göz önüne alınarak verilmektedir. Program,bilimsel destek sağlayacak gerekli yersel ölçüm aletleri ve ölçüm sonucu değerlendirme yazılımlarına sahiptir. Mezunlar harita ve harita bilgileri üreten kamu ve özel kuruluşlarda ve harita üretimi ile ilgili farklı alt disiplinlerde çalışma imkânı bulabilirler.

Okulumuzda ve bölümümüzde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren İş Yeri Uygulama Eğitmi (3+1) sistemi uygulanmaktadır.

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu 10440 Bigadiç / Balıkesir

bigadicmyo@balikesir.edu.tr