Harita Genel Müdürlüğü Ankara Gezisi - 2023

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanlığı Harita ve Kadastro Programı öğretim elemanları Öğr.Gör. Mutlu Yücel ve Öğr.Gör. Furkan Can eşliğinde program öğrencilerimiz tarafından Harita Genel Müdürlüğüne 22.12.2023 tarihinde teknik ve müze gezisi düzenlenmiştir.

Ülkemizde ulusal harita yapımı ve ölçme faaliyetlerinin yerine getirilmesi hususunda lider kurum olan Harita Genel Müdürlüğü bünyesindeki birimler ziyaret edilmiştir. Her birimde uzmanlık alanıyla ilgili subaylar tarafından sunumlar yapılmıştır. Jeodezi biriminde GNSS/GPS uygulamaları üzerine modern ölçme yöntemleri, Gravite ve Yükseklik Sistemleri biriminde yükseklik sistemleri, Fotogrametri biriminde dijital fotogrametri değerlendirmesi ile ilgili bilgiler öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür. Ayrıca Kartoğrafya biriminde 1/25.000 ölçekte kabartma harita yapımı uygulamalı olarak baştan itibaren öğrencilerimizin gözetiminde yapılmıştır. Son olarak Harita Müzesi ve satış ofisi gezilmiştir. Öğrencilerimiz haritacılık tarihi hakkında bilgi edinmiş ve müze bünyesindeki eski dönemlerde kullanılan ölçme alet, araç ve gereçlerini görmüşlerdir. Ayrıca satış ofisinde Harita Genel Müdürlüğünce üretilen ve satışa sunulan farklı amaç ve türdeki haritalar incelenmiştir.

Teknik ve müze gezisi sonucunda öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri konuları uygulamada görme fırsatı bulmuşlardır. Gezi sonunda Harita Genel Komutanı Tümgeneral Osman ALP tarafından öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle tanışma fırsatı olmuştur. Tümgeneral ve subaylar tarafından öğrencilerimize staj ve iş olanakları hakkında bilgi verilmiştir. Son olarak öğrencilerimizle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu 10440 Bigadiç / Balıkesir

bigadicmyo@balikesir.edu.tr